Noise barrier Laan van NOI

Year 2018
Typology Infrastructure
Location Leidschendam-Voorburg, NL
Client Prorail
Collaboration Strukton infratechnieken
Architects Tom de Weijer, Syb van Breda, Ezgi YĆ¼ksel

In collaboration with Strukton Infratechnieken we designed a noise barrier for Prorail between the train stations Laan van NOI en Mariahoeve. In this assignment the focus was on a careful integration into the natural setting. In the schematic section a plant screen is placed at the outside of the barrier, which was previously hidden behind the structure. In combination with a transparent glass screen on top the noise barrier creates a pleasant view for travellers as well as for locals.

Geluidsscherm Laan van NOI

Geluidsscherm Laan van NOI

Geluidsscherm Laan van NOI

Geluidsscherm Laan van NOI